Voor iedereen?

Hoe vaak heb ik gehoord: “Maar ik kan helemaal niet tekenen!” Dan stel ik graag de vraag: “Hoe lang geleden heb je het voor het laatst gedaan?” En: “Hoeveel onderwijs heb je op dat gebied gehad?”

 

 

 

Fietsen leer je niet in één dag. Lezen en schrijven ook niet. Toch kan zo’n beetje iedereen fietsen, lezen en schrijven. Wanneer je weinig scholing hebt gehad op het gebied van tekenen en schilderen, hoe zou je dan kunnen “presteren” op het niveau van een uitgebreid geschoold persoon? En wie zegt dat je moet “presteren”?

 

Als je nu eens om te beginnen probeert om te tekenen of te schilderen met een beetje meer “verstand op nul en blik op oneindig”? Meer op een mindfulness-manier: wel ervaren, niet oordelen. Kom eerst maar eens in beweging, probeer dingen uit. Met een beetje begeleiding en stimulans kan het wel eens zijn, dat je “zomaar” eens iets maakt waar je zelf verrast door wordt!

 

Genoeg geschreven! De beste manier is om het te ervaren. Je hebt niets te verliezen! En de eerste keer bij het Open atelier is nog gratis ook…